Polisen bad Twitteranvändare att sluta lägga ut bilder på de pågående polisinsatserna i Bryssel. Användarna svarade, något oväntat, med ett massivt flöde av kattbilder.

Twitter

En av katterna som postades av belgiska Twitteranvändare under gårdagskvällen. 

Stämmingen är spänd i Bryssel efter att nivån för terrorhot höjts till den högsta nivån. I dag är skolorna stängda och invånarna uppmanas att hålla sig borta från folktäta platser som shoppinggator, köpcentrum och kollektivtrafik. 

När polisen sent i går kväll inledde ett flertal insatser i Bryssel dämpades inte direkt oron.

► LÄS MER: Polisinsats avbruten i Bryssel

Inläggen på Twitter flödade om vad som var på gång och många delade även med sig bilder, skriver flera medier världen över som bland annat Aftonbladet, australiska ABC News och BBC. 

Till slut blev inläggen så många att belgiska myndigheter såg sig tvungna att mana till besinning på sociala medier. Risken fanns ju att de misstänkta terroristerna bara behövde kolla in på Twitter för att veta var polisen slog till någonstans. 

► LÄS MER: Dystert Bryssel under terrorhot 

Belgarna förstod. 

Och inläggen under hashtaggen #brusselslockdown ändrade inriktning. I stället för bilder på tungt beväpnade poliser delade Twitter-användarna med sig av kattbilder. 

Den som spanar in hashtaggen får se katter med autmatvapen, Grumpy cat som Darth Vader och katter som mest bara är söta.

En Twitter-användare uttryckte sin uppskattning i ett inlägg: ”Grattis Belgien. Ni vann internet i natt”, krönt med en dj:ande kattgif. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset