När 29-åriga Ben Melzer pryder framsidan av tidningen Men's health i Tyskland blir han historisk. Han blir nämligen den första transmannen som någonsin varit framsidemodell till en europeisk träningstidning.

Ben Melzer, som pryder omslaget till aprilnumret av tyska Men's health ser precis ut som en modell i en träningstidningar brukar se ut. Han är vältränad, har magrutor och närmast kislade käkben. Men 29-åriga Ben är historisk, han är nämligen den första transmannen som prytt omslaget till en europeisk träningstidning för män.

Omslaget är resultatet av att Ben vann en läsaromröstning som tidningen anordnade. Till A plus säger Ben att han som barn aldrig var "en typisk tjej". Särskilt hatade han färgen rosa.

► LÄS MER: Transpersonen Aydian kan pryda världens största killtidning
 

Vid 23 års ålder började Ben transitionera, det vill säga att han bland annat började ta manligt könshormon. Sedan följde ett antal operationer. Efter tre år var transitionen färdig, och Ben kunde fokusera på att träna.

Till Towleroad säger Ben att han hoppas att den publicitet han nu får innebär att han kan hjälpa andra transpersoner.

– När jag var i den situationen hade jag ingen att prata med, ingen att ställa alla frågor till. Och det är det jag vill göra. Jag vill ge vår grupp ett ansikte, stå upp och svara på alla de där frågorna. Hjälper jag bara en person har jag lyckats.

Ben berättar att hans liv efter transitionen är bra, och att han är väldigt lycklig över den person han blivit.

– Jag vill visa hela världen att vi bara är vanliga snubbar, säger han till Towleroad.

Ben är dock inte den första transpersonen som prytt omslaget till Men's Health. I USA blev Aydian Dowling världsförst när han 2015 var omslagsmodell för tidningens amerikanska edition.

► LÄS MER: Maria Ramnehill: Släpp fascinationen för transpersoners kroppar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset