Sveriges Anton Gaddefors ut på bår efter en smäll under onsdagens EM-kvalmatch mot Bosnien-Hercegovina.
Sveriges Anton Gaddefors ut på bår efter en smäll under onsdagens EM-kvalmatch mot Bosnien-Hercegovina.

Ett otäckt benbrott, en bruten hand, en hjärnskakning och en blödning i ögat.Så löd den smått osannolika skaderapporten efter basketkvalet mellan Sverige och Bosnien-Hercegovina.

– Det var en fysisk match och mycket kroppskontakt, men så här mycket skador brukar det inte vara i en och samma match, säger svenska landslagets läkare Houman Ebrahimi.

Han hade minst sagt fullt upp under EM-kvalbataljen på Hovet. Den skada som de flesta gick hem med på näthinnan är nog Nedim Buzas brutala benbrott i andra perioden.

– En ful skada att se, men jämfört med en korsbandsskada så är nog det här mer skonsamt. Han fick en underbensfraktur, felställd 90 grader. Han är på sjukhuset nu, vi får se om de opererar honom här eller gipsar och kör iväg honom, säger Ebrahimi.

Det var bara början. Anton Gaddefors fick en armbåge i ansiktet, spräckte läppen, ramlade bakåt och slog i bakhuvudet.

– Vi misstänker en hjärnskakning tills motsatsen är bevisad, han är också på sjukhuset för närmare undersökning och röntgen av huvudet. Han var inte avsvimmad direkt, men när han kom tillbaka började han ha ont i nacken och han blev mer yr och vi lade ner honom.

Som om inte det var nog fick Sveriges guard Thomas Massamba en blödning i ögat innan bosniern Nemanja Gordic bröt handen i slutet.

Matchen?

Den vann Bosnien med 78–76.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset