Polisen vill ha hjälp att hitta de som dödade Bengt Bergman.
Polisen vill ha hjälp att hitta de som dödade Bengt Bergman.

Bengt Bergman, 89 år, misstänks ha blivit rånad för att sedan misshandlas till döds. I samråd med anhöriga släpper polisen namn och bild på Bengt – och vädjar om tips från allmänheten för att gripa de skyldiga.

I fredags kväll, strax före midnatt, hittades 89-åriga Bengt Bergman utanför en matbutik i Eskilstuna. Han var svårt skadad och skickades med ambulans till sjukhus. På söndagen avled han.

Polisen misstänker att Bengt misshandlades till döds i samband med att han utsattes för ett grovt rån. Hittills har de inte lyckats ringa in någon misstänkt gärningsman.

– Vi har ingen skäligen misstänkt, säger Lars Franzell, som leder utredningen på Eskilstunapolisen, till   Aftonbladet.

LÄS MER: 20-åring gav pengar till tiggare – blev misshandlad

Därför väljer polisen att, i samråd med anhöriga, gå ut i medier med namn och bild på 89-åringen. De vill ha hjälp av allmänheten med att kartlägga Bengt Bergmans sista dygn innan han blev överfallen.

”Det är också av intresse att vi får kunskap om Bengts liv i övrigt, vilka han umgåtts med, föreningstillhörighet etc. All information kan vara av stort värde för utredningen”, skriver polisen på sin webbplats.

Det var vid 23.40-tiden fredagen den 4 december som 89-åringen hittades i en bil på baksidan av Lidl i Råbergstorp i Eskilstuna.

Har du gjort iakttagelser som kan vara till nytta i utredning? Hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14. 

LÄS MER: Fler skottskadas i Sverige – men totalt sett minskar våldet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott