Rolf-Göran Bengtsson på Casall. Arkivbild.
Rolf-Göran Bengtsson på Casall. Arkivbild.

Det räckte inte upp till pallen, men Rolf-Göran Bengtsson fick en bra start på världscupsäsongen i hoppning.Svensken blev sexa efter en tuff omhoppning i premiären i Oslo."Jag är absolut nöjd, det gick enligt min plan", säger han i ett pressmeddelande.

Halva startfältet, 20 ryttare, gick vidare till omhoppning – bland dem Rolf-Göran Bengtsson och OS-silvermedaljören Peder Fredricson.

Italienaren Alberto Zorzi fick den otacksamma uppgiften att starta först. Tiden i mål var snabb. Men ingen förstod riktigt hur snabb. Det skulle visa sig att ingen av de resterande 19 ryttare kunde matcha den.

Rolf-Göran Bengtsson kom närmast av svenskarna med en felfri ritt, en och en halv sekund långsammare än Zorzi.

"Jag satsade inte riktigt allt. Jag ville inte att Casall skulle få en dålig runda utan säkrade upp lite", säger Bengtsson.

Fredricson, som i sista stund tvingades lämna OS-hästen All In hemma på grund av kolik, red orutinerade Flip’s Little Sparrow. Ekipaget presterade en runda felfri på hinder men med två tidsfel i omhoppningen och slutade på åttonde plats.

Det betyder värdefulla världscuppoäng för de båda svenskarna. Tredje svensk, Henrik von Eckermann, rev ett hinder i grundomgången med Yajamila och slutade utan poäng på plats 22.

Världscupen fortsätter redan nästa helg i Helsingfors med Fredricson och von Eckermann på plats.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset