Benicio del Toro, 51, spelar rollen som Alejandro för andra gången.
Benicio del Toro, 51, spelar rollen som Alejandro för andra gången.

Benicio del Toro är tillbaka som Alejandro i nya ”Sicario 2: Soldado” – den fristående uppföljaren till den kritikerhyllade ”Sicario” från 2015. Här berättar skådespelaren om han kan tänka sig att göra komedifilmer och hur han väljer ut sina manus.

Hur var det att göra samma rollfigur igen?

– Det är en utmärkt möjlighet att få en chans att utforska utvecklingen av en rollfigur. Det är intressant hur Alejandro blir rehabiliterad igenom hela den här filmen. Det finns ett samvete och en glimt av godhet.

Regissören sa att du är en av de mest fokuserade människorna han någonsin har jobbat med.

– Jag gillar att vara förberedd, och jag skriver ner mina idéer. Fokus är en del av jobbet, eller hur? Man vill att projektet ska bli framgångsrikt. Jag går igenom historien och jag försöker förstå vad manusförfattaren vill säga. Nyckeln är att ju mer man går igenom det, desto mer har man allt i huvudet. När jag sedan dyker upp på inspelningsplatsen har jag inga anteckningar. Det är gjort. Jag är redo att köra.

LÄS MER: ”Här är de 21 bästa biofilmerna i sommar”

Är du verkligen en metodskådespelare* eller gav du upp det?

– Jag studerade metodskådespeleri, men jag vet inte riktigt vad det är, ärligt talat. Mitt metodskådespelande var mer något jag höll på med när jag var yngre. Men det är rätt logiskt att göra det, eller hur?

Hur väljer du ut dina manus i dag?

– Baserat på hur unik historien är, det är viktigt för mig. Oförutsägbarhet är en annan aspekt jag tittar på innan jag skriver på. Det här manuset var väldigt oförutsägbart för mig, och jag gillar det. Det är så jag väljer mina manus.

Ju mindre man säger desto bättre. Är det ditt mantra i livet?

– Jag vet inte om det är sant. Jag antar det. Jag vill visa vem jag är på skärmen. Men jag har åsikter, och jag har inget emot att dela med mig av dem. Jag är en privat person, och det är jag med flit. Jag vill ha ett liv utanför mitt yrkesliv. Jag tycker att alla förtjänar att ha det så.

Du gav ett rörande tal på en skolavslutning ett tag sedan där du berättade att du inte visste vad du ville göra i livet och din bror sa att du skulle skådespela. Var det sant?

– Ja, jag ville berätta för de unga som tog sin collegeexamen att de behöver hitta saker de brinner för i livet. Det är okej att leta ett tag, men man bör alltid sträva efter att försöka hitta något. För mig var det skådespeleri. Det behöver inte vara saker som andra säger till dem gör dem lyckliga.

LÄS MER: ”20 filmer du måste se innan du dör”

Är manusen alltid mörka och intensiva? Eller får du någonsin komedimanus?

– Jag kanske överraskar ibland. Men du har rätt, det jag vanligtvis får spela är komplexa människor. Jag är okej med det, jag gillar den typen av saker. Jag får inte så många komedier. Jag borde ringa min agent och låta honom veta att jag vill göra fler komedier, säger Benicio del Toro och skrattar.

Är du rolig?

Ja, jag gillar att skratta. Bara för att jag spelar mörka killar betyder inte det att jag går runt med en hård min på mitt ansikte hela tiden.

Vad händer här näst för dig?

– Jag har just avslutat en tv-serie, och återigen är jag inte rolig, sorry.

*När en skådespelare lever sig in helt och hållet i roller eller epoker som de ska spela.

Fakta: ”Sicario 2 – Soldado”

Genre: Action/thriller.

Premiär: 29 juni 2018.

I rollerna: Josh Brolin, Benicio del Toro, Cathrine Keener med flera.

Regi: Stefano Sollima.

Suzy Maloy/The Interview People, översättning och bearbetning: Natalie Demirian.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om hollywood film