Benjamin, 18, har tröttnat på bilden av gaykillar som lössläppta och feminina. ”Bara för att man har samma dragning som en heterosexuell tjej kan man vara som en vanlig kille”.

Benjamin Skoglund, 18, från Örebro har tröttnat på alla förutfattade meningar om homosexuella män. I ett Facebookinlägg gör han upp med fördomarna han menar finns om att alla gaykillar är feminina och promiskuösa.

”Lets get one thing straight, i am NOT! Men detta betyder verkligen inte att jag har sex med allt levande som rör sig”, skriver han i Facebookinlägget.

Han känner inte alls igen sig i bilden som reproduceras i media och övriga samhället av homosexuella män.

– När jag berättar för folk att jag är homosexuell blir ofta responsen att de inte kan förstå det för att jag inte beter mig som homosexuella killar gör, säger han till Metro. 

► LÄS MER: Birger, 29, känner sig utsatt som homosexuell i kyrkan

Han tror att många unga killar som kommer ut känner att de måste leva upp till den bild som finns av glamour-älskande, skvallriga och ytliga typer och tycker att det är synd.

– Ta min pojkvän till exempel. Han har utövat alla heteronormativa sporter som finns och älskar fotboll. 

Frank Berglund, vice ordförande i RFSL Ungdom, håller med om att det finns en stark norm som kan vara fängslande. 

– Jag tycker att det är jätteviktigt och bra att unga personer från communityt lyfter det här, säger han till Metro.

Förutom det som Benjamin går in på finns det också föreställningar om att man ska ha en viss kroppstyp och se ut på ett visst sätt, menar han. 

– Därför jobbar vi alltid för att alla ska känna sig trygga utan att behöva passa in i någon mall.

Benjamin och hans pojkvän Anders har tidigare synts i media i samband med att de talade om fördomar mot att det skiljer 20 år i ålder mellan dem. Då var det många som tyckte att de bara var ute efter uppmärksamhet och paret fick också ta emot regelrätta hot. Benjamin räknar med att få blandade reaktioner även på det här utspelet. 

– Än så länge har det bara varit positiva reaktioner, men det är ett ganska provocerande ämne. Jag tycker ändå det är viktigt att visa att alla gaykillar inte är likadana.

!LÄS!JAG ÄR GAY, INTE SEXGALEN! (Jag lättar på mitt hjärta & skulle uppskatta om ni tog eran tid att läsa)Lets get...

Posted by Benjamin Skoglund on  Wednesday, August 5, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset