Förra året tog sig Benjamin Ingrosso, 20, direkt till final i Melodifestivalen. Nu återstår det att se om han kan upprepa succén. – Jag är superspänd. Man vet ju aldrig vad folk kommer att tycka eller hur de kommer att reagera, säger han till Metro.

”Den sämsta låten i Melodifestivalen någonsin är…” – Benjamin Ingrosso passade på att skicka en skämtsam passning till mamma Pernilla Wahlgren när Metro utmanade honom att avsluta meningar.

Benjamin Ingrosso säger att hans nummer kommer att se annorlunda ut i år.
– Jag har inga dansare den här gången, jag är helt själv på scenen. Det jag gjorde förra året är jag jättestolt över, men det är ju alltid kul att utvecklas. Sedan är jag jättenervös över vad folk ska tycka om låten. Mina förhoppningar är att jag själv ska leverera så bra som möjligt och att liveframträdandet blir så bra som jag har tänkt mig. Sedan vet man ju aldrig hur det blir.

LÄS MER: ”Wahlgrens värld får en tredje säsong”

Du var väldigt nervös förra året. Hur har du jobbat med den biten?

– Jag har bara varit ute och giggat. Jag hade typ 26 spelningar i sommar. Framförallt tv är nervöst, men jag minns att under mitt sista tv-framträdande efter alla spelningar var jag knappt nervös. Det är ju förstås bra med lite nervositet, men inte om de påverkar stämbanden eller ens rörelser.

Du vann ”Let’s dance” med Sigrid Bernson för några år sedan. Hur känns det att tävla mot henne nu?
– Det är kul. Det var ju 4-5 år sedan. Vi har inte träffats supermycket, så det är bara kul att ses igen och det ska bli jättekul att se vad hon kommer att göra och att höra hennes låt.

LÄS MER: ”Bianca Ingrosso om stresssymptomen”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset