Benjamin Ingrosso och Felix Sandman släpper en ny singel ihop och spelar på Gröna Lund den 16 maj.
Benjamin Ingrosso och Felix Sandman släpper en ny singel ihop och spelar på Gröna Lund den 16 maj.

De skulle bara släppa en låt ihop. Men Benjamin Ingrosso och Felix Sandman fick mersmak och ville jobba tillsammans igen. Metro har tagit pulsen på artisterna om vänskapen, fördomarna och kärlekslivet.

Ni två verkar göra allt tillsammans nu. Musik, turné, podd … Vad är det som gör att ni fungerar bra ihop?

– Jag tror att det handlar mycket om att vi gillar samma saker och har samma ambitioner. Vi är jättebra vänner och det är något som har växt fram naturligt. Sedan har vi ju enskilda mål och släpper enskilda album. Det kan kännas som att vi är en duo kanske, men det är vi ju inte, säger Felix Sandman.

Ni har precis släppt er andra singel tillsammans. Hur skulle ni beskriva den?

– ”Happy thoughts” är väldigt personlig och handlar om båda våra ex, när vi var i det stadiet som man hör i låten att vi var i. Men det är också en mer nedtonad poplåt, väldigt chill. Det är en helt annan låt jämfört med ”Tror du att han bryr sig”. Vi kände att ska vi släppa en till låt ska det vara en vi verkligen dör för, säger Benjamin Ingrosso.

Kan det bli fler låtar?

– Vi sa ju nej förra gången, men det beror på låten, säger Benjamin Ingrosso.

LÄS MER: Benjamin Ingrosso: ”Topp fem hade varit fantastiskt”

Er starka vänskap, när började den växa fram? Var det under Mellon?

– Jag och Felix var med i musikalen ”Singin’ in the rain” när vi var tio år gamla, och vi var jättebra vänner redan då. Sedan sågs vi inte lika mycket under tonåren. Men när jag blev signad till samma skivbolag så blev vi tajta igen, och det växte bara starkare och starkare under Mellon eftersom att vi hade samma skivbolag och åkte på de här grejerna ihop, säger Benjamin Ingrosso.

Vad uppskattar ni mest hos varandra?

– Jag tror att det är ärlighet, och vår kemi och jargong, säger Felix Sandman.

– Vi båda har väldigt sarkastisk humor, men vi gör det med kärlek och är heller inte rädda för att visa kärlek, säger Benjamin Ingrosso.

Vad stör ni er mest på hos varandra?

– Exakt samma sak, vår ärlighet och sarkastiska humor, säger Felix Sandman.

– Vi kan båda tycka att vi båda är jäkligt jobbiga. Vi har jäkligt mycket energi. Jag tror att folk tycker att det är jobbigare att vara med oss än vad vi tycker att det är att vara med varandra. Vi triggar varandra väldigt mycket, säger Benjamin Ingrosso.

Foto: Nicolina Knapp

Vilka tror ni är de vanligaste fördomarna om er?

– Jag har ju varit med i ett pojkband, så det har funnits många fördomar om det. Men det tycker jag har försvunnit mer och mer. Men vi båda brinner för att skapa musik och man vill ju bli tagen på allvar, vilket man kanske inte alltid blir på grund av fördomar, säger Felix Sandman.

– Det är väl det klassiska, att jag är från en känd familj, blivit indragen i ett skivbolag och att folk skriver låtar åt mig. Jag har skrivit låtar sedan jag var sex år gammal, men det finns fortfarande folk som inte vet att jag faktiskt skriver låtar och sitter i studion varje dag. Men det är alltid kul att motbevisa folk, säger Benjamin Ingrosso.

LÄS MER: Skådespelarna i ”Störst av allt”: ”Inte bara en ungdomsserie”

Felix, sist jag intervjuade dig var det inför ”Störst av allt”. Nu har serien varit ute ett tag på Netflix, hur har det varit med all respons?

– Det har varit helt sjukt. Jag kände ändå på mig att det skulle gå bra för serien med tanke på den starka storyn, men jag visste inte att jag skulle få den responsen för mitt skådespeleri, jag hade inte alls förväntat mig det. Det har varit livets resa.

Jag har noterat att den där frisyren du har i serien och som du själv hade ett tag syns överallt numera. Är det något du också har sett? Har du skapat en trend?

– Haha, jag håller med, jag har faktiskt sett många som har rockat den frisyren nu! Jag hoppas att jag har skapat någon skön trend. Själv tycker jag att den hade sina fina stunder, men jag skulle aldrig ha kommit på att ha den själv, kan jag säga. Och nu har jag snaggat av den. Jag kallade den för ryss-frisyren. Men jag tyckte den passade bra för rollen som Sebastian, säger Felix Sandman, som också kommer att spela en roll i Netflix kommande första norska originalserie.

Felix Sandman i rollen som Sebastian i ”Störst av allt” på Netflix. Till höger, Erik Berg med en liknande frisyr när han av tidningen Café utsåg till Sveriges bäst klädda man den 8 maj. Foto: Netflix/TT

Benjamin, du skrev på Instagram om att det här året startade tufft. Hur har det varit och hur mår du nu?

– Det har varit upp och ner, men jag har kunnat ha mitt jobb som något jag kan luta mig tillbaka på. Jag har varit ute på klubbturné, vilket är bland det roligaste jag har gjort, och precis skrivit klart hela min nästa platta på väldigt kort tid, så inspirationen har verkligen funnits där. Jag hoppas att folk kan ta till sig låtarna. De kanske har varit med om samma sak någon gång och kan relatera.

Hur känns singellivet Benjamin, är det något för dig?

– Ja, det är det, halvskriker Felix Sandman.

– Ja, jo men det är det, men jag är rätt ny med hela singelgrejen och tar det lite som det kommer. Det är inte så att jag är ute och jagar, jag försöker väl mest jobba på mig själv först och jobbar hårt i studion, säger Benjamin Ingrosso.

Felix, du har å andra sidan hittat kärleken igen, hur har det varit?

– Ja, äntligen! Livet är underbart. Det har gett mig en annan typ av inspiration jämfört med sist. Jag är så glad över att jag har hittat min soulmate.

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman

Ålder: Benjamin är 21 år gammal och Felix Sandman är 20 år gammal.

Bor: I Stockholm.

Gör: Benjamin är artist och låtskrivare, Felix Sandman är artist, låtskrivare och skådespelare.

Aktuella: Med sin andra gemensamma singel ”Happy thoughts” och en gemensam spelning på Gröna Lund i Stockholm den 16 maj.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset