När Benjamin Wallin kom hem brann det i hans Iphoneladdare.
När Benjamin Wallin kom hem brann det i hans Iphoneladdare.

När Benjamin Wallin kom hem vid 18 på tisdagskvällen stod det öppna lågor från Iphoneladdaren. Nu vill han varna andra för att lämna kontakten i.

Benjamin Wallin, 32, upptäckte branden så fort han kom hem till sin bostad i Knivsta och lyckades fånga lågorna på film med mobilkameran.

– Hade jag inte kommit hem så hade laddaren fortsatt att brinna ner i plasthöljet, och sedan hade det tagit eld vidare ner i mattan, och då kunde jag haft en fullt utvecklat husbrand, säger han till Metro.

►LÄS MER: Sprängd Iphone ”helt normalt” enligt Apple

Han hade låtit laddaren sitta kvar i uttaget när han gick hemifrån, något han ångrar nu. Han laddade upp filmklippet på sin Facebook och efter 15 timmar har det redan visats över 400 000 gånger och delats över 20 000 gånger.

– Det är jättebra att det får komma ut och uppmärksammas för det kan sluta otroligt illa för en någon som åker ifrån en laddare som sitter i, eller någon som sover med laddare på kvällarna, säger han.

►LÄS MER: Apple varnar: Byt din Iphone-laddare

Apple har sedan tidigare erbjudit sig att byta ut laddare med särskilda modellnummer efter att det visat sig att dessa är farliga. Då rörde det sig dock om tidigare modeller av laddaren.

Enligt Benjamin handlar det i hans fall om en nyare laddare, till en Iphone 6 Plus som han köpte för bara några månader sedan. Han väntar just nu på svar från Apple som sedan ska få laddaren för att utreda och analysera skadorna.

Sedan Apple bytte laddare till Iphone har det visserligen kommit en del anmälningar till Elsäkerhetsverket, men inte tillräckligt omfattande för att utfärda någon varning.

– Vi har fått några indikationer från Norge, där det hänt något liknande, men även från Sverige. Om det anmäls till oss så tar vi hand om det, men vi har inte fått in så jättemånga anmälningar, säger Martin Gustafsson, inspektör på Elsäkerhetsverket.

Metro har sökt Apple för en kommentar.

►LÄS MER: Macbook-laddare började brinna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset