Ben Greens mamma planerar att föra hans kista till kyrkan i en Volkswagen buss.
Ben Greens mamma planerar att föra hans kista till kyrkan i en Volkswagen buss.

Den 21-åriga brittiska mannen Ben Green kämpade mot cystisk fibros hela livet. När läkarna berättade att hans liv var på väg att ta slut valde han att inte berätta för sin familj. Nu hjälteförklaras Ben Green av sin mamma, skriver brittiska Metro.

När den 21-åriga brittiska mannen Ben Green blev akut sjuk berättade läkarna att han snart skulle dö. Då bad han dem att inte berätta för hans familj. Ben Green dog den 11 november och det var först då hans föräldrar fick veta att han valt att hålla det akuta tillståndet hemligt, skriver brittiska Metro.

– Han ville bara skydda mig. Men jag önskar att han hade berättat för mig. Då hade jag kunnat göra så mycket mer, säger mannens mamma Jamie Green till tidningen.

LÄS MER: Nej till screening av farlig sjukdom

Hon har vårdat sin son på heltid men fick ändå inte veta att hans tid höll på att ta slut.

– Att han inte berättade vad som höll på att hända honom, det gör honom till en hjälte, säger Jamie Green och fortsätter.

– Han led i tystnad och ville inte att någon skulle veta.

Jamie Green planerar att föra Bens kista till kyrkan i en Volkswagen buss eftersom att hon tycker att det får det att kännas som att han ska iväg på semester.

Cystisk fibros är en kronisk körtelsjukdom som påverkar magen, lungorna och gör att kroppen har svårt att transportera bort det slem som bildas i organen. I Sverige lever drygt 700 personer med sjukdomen.

LÄS MER: Sjuka Valentina, 14, ville få hjälp att dö – nu har hon ändrat sig

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Sjukvård