Panathinaikos Marcus Berg. Arkivbild.
Panathinaikos Marcus Berg. Arkivbild.

Brøndbys Lebogang Phiri från Sydafrika säger att han blev utsatt för ett rasistiskt påhopp av den svenske Panathinaikosspelaren Marcus Berg under matchen i Europa League.– Marcus Berg gick förbi mig och kallade mig en "monkey". Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande. Det är totalt brist på respekt för andra människor.

– Jag är chockad över att något sådant kan ske och vill verkligen inte liknas med ett djur. Det var fruktansvärt att uppleva, säger Lebogang Phiri till den danska tidningen Ekstra Bladet efter matchen.

Lagkamraten Rodolph Austin säger att han också hörde Bergs kommentar, och ville göra upp med Berg direkt efter matchen, skriver Ekstra Bladet. I den infekterade matchen fick danskarna även två spelare utvisade.

Brøndby har nu anmält det hela till matchens domare, och nu är det upp till honom om huruvida det europeiska fotbollsförbundet Uefa ska gå vidare med händelsen.

Marcus Berg förnekar för Aftonbladet att han skulle ha fällt kommentaren.

– Det är inte sant. Det låter väldigt konstigt. Det var tjafs, men något sådant sade jag inte, säger han till tidningen.

– I stridens hetta ute på planen så sägs det massvis med saker. Jag fick ta mycket skit och tufft spel, man ger igen och försöker få motståndarna ur balans. När matchen är slut lägger man det åt sidan, glömmer det och skakar hand. Det är upp till dem om de vill vara professionella spelare och gå vidare, eller dra upp allt som händer på planen.

Panathinaikos vann matchen med 3–0, efter två mål av Berg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset