De svenska herrbrottarna är på plats i OS-byn och laddar inför tävlingsstarten på måndag. Då inleder Johan Eurén i 130-kilosklassen och Zakarias Berg, 85 kilo.– Jag gillar underdog-perspektivet men vet att jag har en chans, säger Berg.

– Det var nog en överraskning för alla att jag är här, säger Zakarias Berg som tog sig till Rio via OS-kvalet i Ulan Bator.

– Jag hade kanske inte trott det dagen när jag vaknade. Men matcherna gick, jag gick all in, körde allt vad jag kunde – och det satt, säger 21-årige Berg som gör sitt första OS.

Nu tänker han göra om precis det. Han vet att chansen finns, och han gillar att slå ur underläge.

– Jag har kapaciteten. Jag vet att jag måste vara laddad innan och ha en chans.

Förbundskaptenen Mohammad Babulfath vill inte spekulera om hur många medaljer det kan bli.

– En bra dag kan killarna slå alla och det handlar om att prestera sitt bästa. Jag menar, Zakarias Berg som är ung och det kanske var oväntat att han kom hit för många, men han är inte här för att se och lära. Han har en bra chans, det visade han när han kvalade hit, säger Babulfath.

På tisdagen är det Fredrik Schöns tur.

Det var i sista stund som herrarna lyckades knipa OS-platserna. Men sedan man misslyckats att kvala in någon svensk under VM fanns risken att Sverige för första gången i modern tid skulle stå utan herrar i OS-brottningen. I Europakvalet lyckades herrarna säkra tre platser.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset