Alexander Bergström har flyt i hockeylivet just nu. Arkivbild.
Alexander Bergström har flyt i hockeylivet just nu. Arkivbild.

Alexander Bergström är just nu inne i sitt livs häftigaste hockeyvecka.Först landslagsuttagning och tre dagar senare gick hans Karlskrona upp i serieledning efter seger med 2–1 mot vårens mästarlag Frölunda.– En otrolig vecka, säger han.

30-årige forwarden Bergström är ett utmärkt exempel på att man som ambitiös idrottare aldrig ska ge upp även om framgången dröjer. Efter åtta allsvenska säsonger fick han i fjol debutera i SHL när Karlskrona överraskande tog steget upp.

– Kanske kan man inspirera en och annan att inte ge upp och det gäller ju inte bara i idrotten utan i livet i stort, säger han.

Till Karjala Cup

I måndags meddelade förbundskapten Rikard Grönborg att Bergströms fina säsongsinledning belönas med att han får debutera i Tre Kronor i kommande Karjala Cup.

– Jag fick veta det i söndags och det är otroligt kul, säger Bergström till TT.

I den inledande perioden av seriefinalen var Karlskrona tillbakatryckta av Frölunda och kunde enbart tacka sin målvakt Johan Holmqvist för att underläget efter den första perioden stannade vid ett mål.

Marcus Paulsson, förre landslagsspelaren som i somras vände hem till SHL efter några proffsår i Schweiz, var tillbaka i spel efter några matchers skadefrånvaro och den som iscensatte vändningen när han gjorde sitt första mål för säsongen. Framspelningen var läckert signerad av just Alexander Bergström.

– Han är snabb i den situationen, otroligt kul att han fick göra sitt första mål för säsongen.

Höll undan

När sedan John Henrions inte alltför märkvärdiga långskott letade sig in i Frölundamålet var vändningen ett faktum. Karlskrona, som stundtals varit utspelade, hade vänt till ledning inför slutperioden.

Hemmalaget höll undan matchen ut och Alexander Bergströms otroliga vecka blir bara bättre och bättre.

– Först landslaget. Sedan åkte vi till Luleå i tisdags och vann en svår bortamatch efter att ha rest hela dagen och kommit fram en stund innan match. Och så seger i dag.

Bergström är ändå mån om att inga träd i Karlskrona ska växa till himlen.

– Serien är ju inte slut ännu.

TT: Funderar du redan nu på Karjala Cup eller är det bara Malmö borta på lördag som gäller?

– Jag försöker fokusera på en vecka i taget och göra det bra. Malmö på lördag blir en svår bortamatch, en stor utmaning för oss, avslutar Alexander Bergström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset