Nanne Bergstrand. Arkivbild.
Nanne Bergstrand. Arkivbild.

Nanne Bergstrand fick sparken från Hammarby.Men han är inte bitter.– När du vet att du har gjort ett jobb utifrån vad uppdraget var. Då finns det inte mycket att säga, säger han till Barometern.

Dagen efter att Hammarby meddelat att Nanne Bergstrand får lämna klubben kommenterar tränaren själv beslutet.

– Så här är det, jag anställdes för att hjälpa Hammarby och skrev på ett fyraårskontrakt. Under de åren skulle vi gå upp i allsvenskan och etablera oss där. Nu har det hänt på tre år och då har jag full respekt för att man vill välja en ny väg att gå vidare på, säger Nanne Bergstrand till Barometern i samband med att han signerar sin nya bok på en bokhandel i Borgholm.

Nanne Bergstrand fick själv beskedet i torsdags, och säger att han mår "väldigt bra".

– Nu är jag nyfiken på vad jag ska använda året till. Man kan välja att bli bitter, men det är inte speciellt gynnsamt för dig själv eller för någon annan. Nu funderar jag över vad man mer skulle vilja utveckla sig med.

– När en dörr stängs öppnar sig en annan och det behöver inte bara innefatta fotbollsvärlden. Jag vet vad jag vill syssla med, det är att hjälpa andra människor. Det är mitt tankesätt och den drivkraften är mycket starkare när man tonat ner sitt efter ego. Känslan att göra något för någon annan blir starkare. Nu känns det bra att jag har hjälpt Hammarby, efter att de varit ner i superettan i fem år.

Hammarby slutade på elfte plats i allsvenskan i år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset