Mannens hemresa blev en dyr historia.
Mannens hemresa blev en dyr historia.

Efter en ordentlig festkväll tog New Jersey-bon Kenny Bachman en Uber för att komma hem. Och hem kom han. Problemet var bara att han bor 48 mil bort.

Många har nog haft suddiga minnesbilder från en taxiresa, men frågan är om inte Kenny Bachman från New Jersey tar priset. Förra fredagen hälsade han på sina kompisar i Morgantown i West Virginia och efter en utekväll med vännerna var det dags att säga god natt.

Bachman beställde då en Uber-taxi för att ta sig till sin tillfälliga bostad i närheten av West Virginia-universitets campus, skriver sajten NJ.com.

Två timmar senare vaknade han, men hade fortfarande inte kommit hem. Taxin var nämligen på väg till Gloucester County i New Jersey, 48 mil från Morgantown. Bachman hade råkat knappa in sin hemadress i appen i stället för platsen där han skulle tillbringa natten.

LÄS MER: Uber utreds globalt efter dataläcka

– Jag vaknade och tänkte: Varför i helvete sitter jag i en bil bredvid nån snubbe jag inte ens känner?, säger han till NJ.com.

Den ofrivillige resenären kunde inte hoppa av mitt i vägen och fick snällt fullborda hemresan. Notan landade på motsvarande 13 500 kronor. Dessutom hade varken Bachman eller chauffören pengar till vägtullar och de åkte på flera böter på vägen.

Efteråt hävdade Bachman att föraren måste ha manipulerat hans telefon när han sov, men efter att Uber motbevisat påståendet gick han med på att betala resan. Bachman gav ändå sin förare fem stjärnor i betyg.

LÄS MER: Uber ska bygga flygande taxibilar med Nasa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset