Mannen gav lappen till polisen när han släpptes dagen efter.
Mannen gav lappen till polisen när han släpptes dagen efter.

Mannen kissade på en uteservering och uttalade ”tramsiga kommentarer”. Dagen efter bad han polisen om ursäkt – genom att lämna en förlåt-lapp.

På sin facebooksida skriver polisen i Linköping att de ofta får frågan om de blir arga på ”fulla odrägliga personer” som de träffar varenda kväll.

”Svaret är att jag, eller för den delen mina kollegor, sällan blir arga på de vi möter. Vi vet att de allra flesta där ute till vardags är helt vanliga människor som kanske just den här kvällen fått lite väl mycket innanför västen”, skriver Linus vid polisens ordningsenhet i Linköping.

Och en sådan händelse inträffade i helgen. Polisen omhändertog en berusad man som hade kissat på en uteservering och enligt egen utsago uttalat ”tramsiga kommentarer”. Dagen efter lämnade mannen en lapp till polisen – där han bad om ursäkt för sitt beteende.

”Pissa ska man göra i toaletten o ingen annanstans”, skrev mannen.

Och ursäkten är godtagen.

– Vi fick lappen på arrestavdelningen när han skrevs ut dagen efter, säger Linus till Metro.

Han säger att det i bland händer att personer kommer fram till polisen vid ett senare tillfälle och ber om ursäkt för till exempel beteendet helgen innan.

– Då vill de berätta att de inte alltid är sådär. Det uppskattas. Det visar på att de inte är dåliga personer, säger Linus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset