Sundsvalls Lars Krogh Gerson kvitterade till 3–3 på straff borta mot Örebro.
Sundsvalls Lars Krogh Gerson kvitterade till 3–3 på straff borta mot Örebro.

Han var i stort sett klar för Sundsvall – men på fredagskvällen svarade Nahir Besara för ett mål och en framspelning i Örebrotröjan.Giffarna knep till sist ändå en poäng via 3–3 mot ÖSK. – Jag är faktiskt inte i form. Jag vet hur bra jag kan vara, säger Besara direkt efter matchen till TT.

Detta säger nyförvärvet från turkiska Göztepe – trots att han på fredagskvällen gjorde mål i tredje matchen i rad för sitt Örebro. Men ÖSK:s glödhete anfallare var alltså ytterst nära att skriva på för Sundsvall för drygt en månad sedan.

– Det var väldigt långt gånget med Nahir. Men han valde annat och det får man respektera, sade Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Fotbolltransfers.com i samband med övergången till Örebro.

– Jo, jag var där och besökte klubben och så. Sen hörde Örebro av sig och jag ångar absolut inte mitt val, säger Besara och tillägger:

– Jag kan inte spela i en bättre miljö. Örebro är en anrik klubb som vill spela bra fotboll, och tränarna och hela laget tror på mig.

Besara tog över

Det dröjde 25 minuter innan Örebros nye publikfavorit drog i gång sin show på Behrn arena.

Då hade Sundsvall fått en drömstart. Redan efter sex minuter stötte Peter Wilson in sitt första allsvenska mål, efter fint förarbete av Erik Granat.

Sedan tog alltså Nahir Besara över tillställningen. Först väggspelade han med Michael Omoh som tryckte i väg ett skott som till sist styrdes i mål via en Sundsvallsspelare. Och bara några minuter senare sköt Besara själv 2–1 för ÖSK när han placerade bollen i bortre hörnet.

– (Martin) Broberg gjorde ett bra förarbete, och jag fick en bra träff. En skön känsla i det läget, men just nu känns det inte alls bra. Vi gav ju bort den här matchen sen.

TT: Men du är väl nöjd med din statistik – mål för tredje matchen i rad?

– Jo, men nu har jag svårt att glädjas över mina poäng. Man vill att det ska innebära seger, och det här känns som en förlust. Sista 20 minuterna var inte alls bra.

Sundsvall svarade

Örebro ökade förvisso på ledningen när mittfältaren Broberg klev fram till straffpunkten och tryckte upp 3–1 i krysset efter 53 minuter. Detta efter att Sundsvalls målvakt Tommy Naurin tvingats kapa ÖSK-anfallaren Viktor Sköld efter en lös bakåtpassning.

Efter drygt en timme bytte matchen skepnad när Sundsvalls inhoppare Johan Eklund skickade in 3–2 i krysset efter en hörna. Och i slutminuterna kvitterade Lars Krogh Gerson på straff efter att Eklund gjorts ner av ÖSK-försvararen Michael Almebäck.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset