2018 kommer några av världens bästa Counter strike-lag att göra upp i Globen.
2018 kommer några av världens bästa Counter strike-lag att göra upp i Globen.

Dreamhack kom under tisdagen med en tidig julklapp till Stockholm. Nästa års upplaga av Counter strike-turneringen Dreamhack Masters kommer att spelas i Globen.

Sverige är i framkant både på utövar- och företagssidan inom esporten. Trots det har landets huvudstad underligt nog varit långt ifrån bortskämda med stora evenemang. Därför är det nog många som får vad de längtat efter när Dreamhack i dag avslöjar att nästa års upplaga av Counter strike-turneringen Dreamhack Masters hålls i Stockholm.

Enligt Dreamhack Masters-chefen Marc Winter har de strävat efter att ta ett större event till Stockholm en längre tid. Problemet har varit att hitta en arena.

LÄS MER: Faze-stjärnan Olofmeister om märkliga klädskrocken

– Jag skulle ljuga om jag inte sa att vi länge har tittat på möjligheten att komma tillbaka till Stockholm. Självklart handlar det mycket om tajming. Det finns många andra branscher som kan boka en arena åratal i förväg. Därför handlar det om att hitta en plats som är ledig när det passar oss, säger han.

Det första Dreamhack Masters spelades i Malmö 2016 och följdes upp med ytterligare en upplaga tidigare i år. Evenemanget har fått stor uppmärksamhet inte minst för att svenska Ninjas in Pyjamas tog hem en efterlängtad seger förra året. En titel som de dessvärre inte lyckades försvara i år.

Just avsaknaden av stora tävlingar i Stockholmsområdet hoppas Dreamhack ska locka ut publiken till Globen där Masters Stockholm 2018 utspelar sig.

– Jag ser fram emot att Stockholmspubliken ska samlas kring ett esportevent eftersom det var ett bra tag sedan en så stor Counter strike-tävling hölls här. Så jag tror och förväntar mig att de hungrar efter ett evenemang av den här storleken, säger Marc Winther.

LÄS MER: Erik Glanell: Blast Pro Series blev ett svek mot tittarna

Det är inte första gången som Dreamhack tar plats i den ikoniska arenan. Däremot är det första gången som Globen dediceras enbart åt en Counter strike-turnering.

– Det är en väldigt kompakt och intim plats som passar esporten. Den skapar en väldigt bra atmosfär. Jag tror att det blir en perfekt scen för showen, säger Marc Winther.

Nu gäller det bara för Stockholmspubliken att visa att de också vet hur man får en arena att mullra.

– I norden har vi generellt ett esportsarv och en historia som utgör en bra grund för att arrangera evenemang här. Jag räknar med att Stockholm kan matcha den atmosfär som vi haft de två senaste åren i Malmö, säger Marc Winther.

Det här är Dreamhack Masters Stockholm

Var: Stockholm, Globen.
När: Gruppspel 29-31 augusti, slutspel 1–2 september 2018.
Biljettsläpp: 28 februari 2018.

LÄS MER: f0rest efter Masters-förlusten: Vi hittade inget svar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset