Nordiska Motståndsrörelsen under en demonstration i Boden den första maj.
Nordiska Motståndsrörelsen under en demonstration i Boden den första maj.

Den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR) får närvara under Almedalsveckan. Det beslutade polisen på onsdagen.

I januari ansökte organisationen om att bland annat få sätta upp tält under Almedalsveckan. Polisen avslog ansökan men nu står det klart att de får närvara vid politikerveckan och att de får tala på Hamnplanens scen, skriver Aftonbladet.

– De har sökt för allmän sammankomst, från talarplatsen vid Hamnplan i Visby, den 5–7 juli. Det är det tillståndet de får, säger Björn Knutsson vid rättsavdelningen på Polismyndigheten i Stockholm, till tidningen.

LÄS MER: NMR får inte hyra mark under Almedalsveckan

Förra året hade NMR ett eget tält under Almedalsveckan, något de inte kommer få ha i år. Region Gotland beslutade i mars att inte upplåta mark till Nordiska Motståndsrörelsen under sommarens politikervecka.

Kontroversen kring Nordiska motståndsrörelsen medverkan under förra året var stor. Bland annat kallade de Gustav Fridolin och Isabella Lövin för “folkmördare” och en person i organisationen greps för våldsamt motstånd.

LÄS MER: Inte olagligt att avslå NMRs deltagande under Almedalsveckan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset