Snart slutar Postnord att tömma postlådor på söndagar.
Snart slutar Postnord att tömma postlådor på söndagar.

Från och med den 1 juli 2019 slutar Postnord att tömma postlådor på söndagar. "Det stämmer att vi slutar tömma posten på söndagar", bekräftar Julia Spector, presskommunikatör på Postnord till Dagens Nyheter.

I februari meddelade Postnord till sina anställda att de planerade att bara dela ut post varannan dag i vissa delar av landet. Men till att börja med slutar man alltså att tömma postlådor på söndagar, skriver Dagens Nyheter.

LÄS MER: Experten: Det här händer om Amazon kommer till Sverige

I och med digitaliseringens intåg har antalet fysiska brev som skickas sjunkit. Postnords vd Håkan Ericsson säger att antalet brev som skickas sjunker snabbare än vad de hade trott.

– I Sverige har vi haft en mycket lugnare digitalisering men nu har det gått ner 13 procent i år, och det är ganska mycket, har han tidigare sagt till tidningen.

Trots att färre brev postas tappar postoperatören bort fler brev. Antalet reklamationer som berörde försvunna brev inrikes ökade med 54 procent, enligt Post-och telestyrelsens årsrapport 2018.

LÄS MER: Postnord vill minska utdelningsdagar för post – till varannan dag

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om postnord