Presidenten Vladimir Putin träffade utrikesministern Sergei Lavrov och försvarsministern Sergei Shoigu för att diskutera INF-avtalet.
Presidenten Vladimir Putin träffade utrikesministern Sergei Lavrov och försvarsministern Sergei Shoigu för att diskutera INF-avtalet.

Den ryske presidenten Vladimir Putin meddelade under ett möte med Rysslands utrikes- och försvarsministrar att landet drar sig ur avtalet INF.

Beskedet kommer dagen efter att USA:s president Donald Trump skriftligt meddelat att USA drar sig ur kärnvapenavtalet, rapporterar Reuters.

– Amerikanerna har meddelat att de drar sig ur avtalet, så vi kommer också att dra oss ur, sade Vladimir Putin under mötet med utrikes- och försvarsministrar.

LÄS MER: Putin förnekar rysk inblandning i USA-valet

INF-avtalet (Intermediate-Range Nuclear Forces) slöts med Sovjetunionen 1987 och avsåg att reglera markbaserade medeldistansrobotar.

USA drar sig ur avtalet då de anser att Ryssland brutit mot avtalet i flera år. Trump meddelade under december att Ryssland hade sex månader på sig att förstöra sina robotar, uppskjutningsramper och annan tillhörande utrustning, ett ultimatum som löper ut 2 februari.

LÄS MER: Lista: Artisterna som förbjudit Trump att använda deras musik

Putin meddelade även att landet nu kommer att påbörja tillverkning av nya robotar och uppmanade ministrarna att inte inleda några samtal gällande nedrustning med Washington.  

Putin meddelade också att Ryssland inte kommer att distribuera sina vapen i Europa och i andra regioner om inte USA gör det.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset