Zidane har gjort sitt i Real Madrid efter 2,5 år i klubben.
Zidane har gjort sitt i Real Madrid efter 2,5 år i klubben.

Han har vunnit tre Champions League-titlar av tre möjliga med sitt Real Madrid. Men nu lämnar Zinedine Zidane klubben, meddelar han på en presskonferens.

Zinedine Zidane tog över Real Madrid, där han tidigare varit som spelare, i början av 2016. Sedan dess har fransmannen vunnit allt som går att vinna med klubben, bland annat tre Champions League-titlar, ett ligaguld och två klubblags-VM.

Nu tackar Zidane för sig. Real Madrid kallade tidigare under torsdagen till en presskonferens, och redan då kom uppgifter från spanska medier om att Zidane skulle meddela sin avgång.

LÄS MER: Bekräftat: Unai Emery tar över tränaruppdraget i Arsenal

Fransmannen bekräftade spekulationerna när väl presskonferensen drog i gång.

– Real Madrid måste förändras för att fortsätta vinna. De behöver en annan väg och en annan metod. Jag älskar den här klubben och presidenten som gav mig chansen att spela för Real Madrid och att träna mina drömmars klubb, säger Zidane.

Uppdraget som tränare för Real Madrid var Zidanes första på seniornivå. Han är den första tränaren att vinna Champions League tre år i rad med samma klubb.

Årets ligasäsong blev dock något av en besvikelse för storklubben. Både antagonisten Barcelona och stadsrivalen Atletico Madrid kom före tredjeplacerade Real i tabellen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset