Jonas Sjöstedt.
Jonas Sjöstedt.

Vänsterpartiet kommer inte att driva kravet om att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det stod klart att partistyrelsens förslag vunnit efter en intensiv debatt på partiets EU-valkonferens.

Vänsterpartiets grundläggande kritik av EU kvarstår men det är inte aktuellt att driva frågan om EU-utträde nu, skriver partiet i ett pressmeddelande.

”Valet till EU-parlamentet handlar inte om Sveriges EU-medlemskap, det handlar om vilken sorts EU-samarbete som ska finnas. Högerextremistiska partier som vill inskränka demokratin och klimathotet behöver mötas av en stark europeisk vänster som Vänsterpartiet är en del av”, säger partiledaren Jonas Sjöstedt.

Det var med röstsiffrorna 41 mot 30 som förslaget vann. Motförslaget var att det skulle framgå i valplattformen att Vänsterpartiet fortfarande tycker att Sverige ska lämna EU, skriver TT.

LÄS MER: ”Här är allt du behöver veta inför EU-valet 2019”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset