Zlatan Ibrahimovic kommer inte spela i fotbolls-VM i sommar.
Zlatan Ibrahimovic kommer inte spela i fotbolls-VM i sommar.

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att spela fotbolls-VM i Ryssland i sommar. Uppgifterna bekräftas av landslagschefen Lars Richt.

Turerna runt Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i det svenska fotbollslandslaget inför sommarens VM i Ryssland har varit många. Nu tycks dock spekulationerna ha fått ett definitivt slut. Zlatan kommer inte tillbaka till landslaget.

– Jag pratade med Zlatan i tisdags. Han meddelade att han inte ändrat sig angående landslagsspel – det är nej som gäller, säger landslagschefen Lars Richt i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Lagkaptenen vill ha tydlighet från Zlatan: ”Han borde ringa Janne”

Zlatan tackade för sig i svenska fotbollslandslaget efter EM 2016, men spekulationerna om hans eventuella återkomst tog fart i samband med att Zlatan invigde en padel-hall tidigare i år, där han inför ett stort pressuppbåd berättade att  ”dörren är inte stängd för något”.

LÄS MER: Zlatan öppnar upp för landslaget

Under våren har Zlatan vid flera tillfällen pratat om fotbolls-VM offentligt. Bland annat när han gästade Jimmy Kimmels talkshow, där han konstaterade att ”VM utan mig skulle inte vara ett VM”.

Men nu talar alltså det mesta för att det blir ett VM, utan Zlatan.

”Zlatan Ibrahimovic är således, av samma skäl som vid tidigare landslagssamlingar, inte aktuell för den VM-trupp förbundskapten Janne Andersson presenterar den 15 maj”, skriver Svenska Fotbollsförbundet i pressmeddelandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset