Wilma, som själv är vegetarian, hoppas att Stefan Löfven tar djurens rätt på allvar.
Wilma, som själv är vegetarian, hoppas att Stefan Löfven tar djurens rätt på allvar.

Wilma, 10, tröttnade på att statsministern inte tog djurens rätt på allvar och skrev ett brev till honom. "Slå ett slag för djurens rätt och bli veggo", uppmanade hon. Nu har han svarat.

För drygt ett år sedan bestämde sig tioåriga Wilma för att bli vegetarian. Hon hade fått lära sig i skolan om hur mycket avgaser som släpps ut när man fraktar kött, och så tyckte hon synd om djuren.

I februari bestämde hon sig för att ta det hela ett steg längre. Hon ville påpeka djurens rätt för statsminister Stefan Löfven – så hon skickade ett brev:

”Hej Stefan Löfven. Jag heter Wilma. Jag är 10 år. Jag är vegetarian och försöker vara vegan. Först i klassen var en tjej vegetarian, men det var inte därför jag blev vegetarian. Jag blev vegetarian för att det är synd om djuren och de har också ett liv, eller de hade ett liv.”, inledde Wilma sitt brev.

Stefan Löfven tog emot brevet, och svarade Wilma att det var roligt att hon brydde sig och att det ät viktigt att behandla djur med respekt. Och när Wilma fick sitt svar så blev hon glad.

– Jag tyckte att det var väldigt coolt att han svarade, säger hon när Metro pratar med henne.

Wilma har starka åsikter om ämnet i det brev hon skickade till statsministern. Hon avslutade det hela med en uppmaning: Slå ett slag för djurens rätt och bli ”veggo”.

”Djuren levde här långt innan vi och vi bara klampar in på jorden och dödar djuren, bara för att vi ska få kött. Vi är egoistiska som gör så här. Jag vill upplysa den här nyheten för att det är såååååå viktigt att rädda djuren. Jag vill att du för en gångs skull ska ta tag i det här. Slå ett slag för djurens rätt och bli veggo.”

Du skrev att du ville att Stefan Löfven också skulle bli ”veggo”. Vad tror du, kommer han bli det efter ditt brev?

– Nej. Han ser ut som en köttätare.

Svaret som Wilma fick från Stefan Löfven

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik