Det tog två personer nästan fyra timmar att räkna alla mynten.
Det tog två personer nästan fyra timmar att räkna alla mynten.

Pengarna som Stephen Coyle betalade för sina parkeringsböter gick till stor del till andra kommunala skolor, och det protesterade han genom att betala med tre hinkar mynt.

När studenten Stephen Coyle på universitetet i North Carolina, USA, insåg vad pengarna från hans parkeringsböter användes till bestämde han sig för att ställa till med en protest.

För att betala de 110 dollar, ungefär 935 kronor, som han var skyldig skolan gick han till fyra olika banker och samlade på sig 11 000 1-centsmynt. Det är inte böterna i sig han motsätter sig, utan det faktum att endast 20 procent av pengarna går tillbaka till skolan.

– Åttio procent av våra böter har gått till att finansiera andra skolor, sa han till tv-kanalen WCNC.

Trodde bilen fått böter – den gula lappen var dagens bästa aprilskämt

Stephen Coyle bestämde sig för att börja dela ut flygblad för att upplysa om det han tyckte var dålig användning av pengarna, och som kronan på verket såg han till att provocera fram en annan dåligt användning av resurser.

Han gick till flera olika banker och samlade ihop 11 000 1-centsmynt, så kallade pennies, för att använda till att betala sina böter.

– Att få tag på 11 000 pennies är inte så himla lätt, sa han.

När han lämnade in pengarna för att betala sina böter satt han kvar under tiden två anställda räknade pengarna. Det tog ungefär tre timmar och fyrtio minuter. Tid och pengar som inte var särskilt väl spenderade, kan tyckas, vilket också var motivet med hans protest.

– Pengarna borde återinvesteras för studenterna, det är min åsikt.

Böter på 600 kronor för den som röker med barn i bilen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset