Bara en månad efter attacken var hon tillbaka på surfbrädan.
Bara en månad efter attacken var hon tillbaka på surfbrädan.

Vid 25-års ålder har den professionella surfaren Bethany Hamilton redan hunnit åstadkomma mer än de flesta hoppas göra på en livstid.

Hon föddes på Hawaii och har sedan barnsben surfat runt längs kusterna. Bethany var en lovande talang och deltog i en rad surftävlingar under sin ungdom, rapporterar Elite Daily.

Men hösten 2003 blev Bethany attackerad av en tigerhaj. Hon lyckades fly ur hajens grepp men förlorade en arm. Trots att hon stirrat döden i vitögat släcktes inte hennes äventyrslust – tvärtom. Bara en månad efter attacken var hon tillbaka på surfbrädan och ett år efter lyckan kammade hon hem en titel i en nationell surftävling.

►LÄS MER: Lauren, 27, förgiftades av tampong – tvingades amputera benet

Sedan dess har den ena utmaningen kantats av den andra. Hon har bland annat tävlat och vunnit surftävlingar världen över, deltagit i The Amazing Race, en amerikansk reality-TV-serie och tävling som går ut på att 11–12 tvåmanslag tävlar om att först ta sig till olika destinationer runt om i världen, vandrat runt Nya Zeeland, släppt en bok om mål och drömmar och surfat sig igenom sin graviditet.

I april 2011 släpptes filmen ”Soul surfer” som handlar om Bethanys livshistoria och i somras födde hon sin första son.

– Livet med en arm är ganska normalt. Jag visste att det skulle finnas olika utmaningar med att vara en mamma med en arm, till exempel att byta blöjor och hålla om honom men i dag har jag har besegrat det, säger hon till Los Angeles Times.

►LÄS MER: Joel, 28, skulle bryta arm – bröt armen​

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset