Kamferdrops, Benjamin Ingrosso och Edward Blom.
Kamferdrops, Benjamin Ingrosso och Edward Blom.

Det är dags för Melodifestivalens första deltävling. Startfältet i Karlstad bjuder på en salig blandning av pop, house, country … och Edward Blom. Metros nöjesredaktör Natalie Demirian betygsätter bidragen.

”Patrick Swayze” – Sigrid Bernson

Betyg: 2/5

Det naturliga numret att riva igång hela Mellon med. Sigrid levererar energi, dans och ett stort leende på läpparna. Och ja, vi får se ett ”Dirty dancing”-lyft på slutet. Men numret lyfter inte lika mycket som det hade kunnat.

”My turn” – John Lundvik

Betyg: 3/5

Wow, vilken pipa! John Lundviks röst gör att man ryser av välbehag. Men den här balladen har en musikal-känsla över sig och kan ha svårt för att gå hem i stugorna. Går han inte vidare till åtminstone andra chansen blir jag besviken.

LÄS MER: Här möts Edward Blom och Sigrid Bernson i Melloduellen

”All the feels” – Renaida

Betyg: 3/5

Renaida, med sina sex dansare, utstrålar självförtroende på scenen och har en stark röst som från första tonen påminner om Rihanna. Jag gillar house-beatet i refrängen som lyfter hela numret. Det känns som en Spotify-hit – frågan är om det funkar för Mellon.

”Livet på en pinne” – Edward Blom

Betyg: 1/5

Jag vet inte vad jag ska säga. Varken om låttexten eller uppträdandet. Det är svårt att hitta orden när en nervös Edward plötsligt omringas av dansare utklädda till ost, hummer och diverse maträtter på scenen. En flopp eller en enorm succé? Omöjligt att förutspå.

”Osby Tennessee” – Kikki Danielsson

Betyg: 2/5

Kikki kan sin country. Men jag gissar på att det blir väldigt tufft för henne att ta sig vidare med det här bidraget. Risken finns att tittarna tycker att det hela är för omodernt för Mellon 2018 och att det blir en sistaplats för den här veteranen.

”Solen lever kvar hos dig” – Kamferdrops

Betyg: 3/5

Extra allt, som studiomannen säger. Det är mycket som händer på scenen. Hela fyra stycken andra Kamferdrops dyker upp och det går inte att veta vem som är originalet. Dessutom dyker Tobbe Trollkarl upp och sågar en av dem i två delar. Ja, du läste rätt.

”Dance you off” – Benjamin Ingrosso

Betyg: 4/5

Benjamin Ingrosso utklassar de andra i startfältet. Går han inte till final så vet jag inte vad. Den här poplåten sätter sig direkt. Benjamin står ensam på scen, dansar framför en häftig lysrörsshow och är en stark kandidat till att ta hem hela tävlingen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset