Polis kunde häva avspärrningarna vid middagstid. Arkivbild
Polis kunde häva avspärrningarna vid middagstid. Arkivbild

En skola och en förskola i Åmotfors i Värmland har stängts sedan polisen fått information om att en man som kan vara beväpnad finns i en fastighet nära skolområdet.Eda kommun har upprättad en krisledningscentral vid kommunkontoret i Charlottenberg.

En beväpnad man som låst in sig i en fastighet i närheten av en skola och en förskola i Åmotfors i Värmland har omhändertagits av polis. Under husrannsakan fann polisen två vapen i huset.

"Mannen har förts till en vårdcentral för att bedömas av läkare", skriver Värmlandspolisen på sin hemsida.

Skolfastigheten evakuerades och alla infartsvägar till området stängdes av. Det fanns uppgifter om att mannen hade tillgång till vapen och att han hotat att ta sitt eget liv. Enligt polisen fanns inga hot riktade mot skolorna.

Det var mannen själv som slog larm sent på onsdagskvällen. Polisen beslutade på torsdagsmorgonen att insatsen var en särskild händelse och specialutbildad personal kom till platsen för att inleda förhandlingar med mannen.

Personal och föräldrar informerades löpande via en krisledningscentral. Enligt Eda kommun öppnar skolan igen på fredag morgon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset