Flera skolor i Kungälv höll inne sina elever efter larm om att en beväpnad man setts till i Kungälvs centrum. Arkivbild.
Flera skolor i Kungälv höll inne sina elever efter larm om att en beväpnad man setts till i Kungälvs centrum. Arkivbild.

Den beväpnade man som jagade en annan person på ett skolområde i Kungälv kan enligt polisen kopplas till en "kriminell uppgörelse". Polisen söker nu den svarta Audi som mannen uppges ha lämnat platsen i.

– Bilens registreringsnummer är känt av oss sedan tidigare, säger Tommy Nyman, informatör vid polisen region Väst.

TT: Kan händelsen kopplas till handgranatsdådet i Biskopsgården natten mot måndagen?

– Inte direkt till det, men nåt åt det hållet.

TT: Vet man vem som äger bilen?

– Det är inte helt lätt att vara säker på det i de här kretsarna. Men man kan säga att vi har bra uppgifter att arbeta vidare med.

Det var under tisdagseftermiddagen som flera skolor i området larmade polisen sedan en beväpnad man setts i området.

– Ingångsvärdet var att en man jagats av en annan man inne på skolområdet. Det ska inte ha varit elever. Männen försvinner sedan, en av dem i bil, säger Tommy Nyman.

Eleverna fick stanna inomhus men kunde släppas ut strax efter klockan tre. Hotet bedömdes inte ha varit riktat mot skola, lärare eller elever. Polis finns kvar i området för eftersök av de inblandade männen och för trygghetsskapande åtgärder. En anmälan om grovt olaga hot är upprättad, även om det inte finns någon målsägande eller misstänkt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset