Beyoncé hyllar sin idol.
Beyoncé hyllar sin idol.

Souldrottningen Aretha Franklin är svårt sjuk i cancer och har inte långt kvar att leva. Därför valde Beyoncé att hylla sin idol under en konsert i Franklins hemstad Detroit. "Vi älskar dig och tackar dig för den vackra musiken", sa hon från scenen.

Under måndagen rapporterade flera internationella medier att souldrottningen Aretha Franklin är svårt sjuk i cancer. Enligt TMZ har hon inte långt kvar att leva, och säger nu farväl till sina närmaste på ett sjukhus i Detroit.

När stjärnparet Beyoncé och Jay-Z:s turné tog avstamp i just Detroit senare under kvällen, valde de att tillägna konserten deras idol.

LÄS MER: Hon blir Aretha Franklin i kommande filmen

Konserten inleddes av DJ Khaled som öppnade med Aretha Franklins superhit ”Respect”.

När väl Beyoncé äntrade scenen hälsade hon till den svårt sjuka Franklin:

–Den här konserten är tillägnad Aretha Franklin. Vi älskar dig och tackar dig för den vackra musiken, sa Beyoncé  från scen, skriver Detroit Free Press.

Bästa sångaren någonsin

Det var under måndagen som nöjessajten Showbiz411 rapporterade att den ikoniska sångerskan Aretha Franklin inte har långt kvar att leva. Vid åttatiden samma dag skrev TMZ att doktorerna på sjukhuset informerat hennes familj att sångerskan snart kommer att gå bort.

LÄS MER: Tim ”Avicii” Bergling har begravts i Stockholm

Aretha Franklin ses av många som en av de största artisterna någonsin med sina 18 Grammys. Som första kvinna någonsin valdes hon i Rock and roll hall of fame 1987 och tidningen Rolling Stone har valt ut henne till den bästa sångaren genom tiderna. 

Hennes senaste spelning ägde rum i förra året uppträdde på en gala anordnad av the Elton John AIDS Foundation.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset