Big Jambox ger större ljud i större förpackning Big Jambox har både större kropp och större ljud än sin föregångar Jambox. Men är fortfarande lika snygg.
Big Jambox ger större ljud i större förpackning Big Jambox har både större kropp och större ljud än sin föregångar Jambox. Men är fortfarande lika snygg.

Med Big Jambox får du stort ljud ur en liten låda. Men är högtalaren verkligen så bärbar som den verkar?

Tre av fem glober får Big Jambox.

Den där högtalaren känner jag igen?
Vilket skarpt öga. Metro har testat Jambox tidigare, detta är storebror med både större kropp och större ljud. Men fortfarande lika snygg.

Så det här är samma sak, fast större och bättre?
Precis som med alla bra uppföljare. Du kan fortfarande spela musik över bluetooth, eller svara i telefon. Och den pratar fortfarande med dig genom att ge dig vältajmade instruktioner.

Finns det någon skillnad mot lillebror?
Det stora ljudet räcker definitivt för att fylla en större lokal. Det är betydligt mer kräm i Big Jambox. Och funktionen ”Liveaudio” som ger en sorts 3D-bild av ljudet låter mycket bättre här.

Hur står den sig i konkurrensen?
Den saknar både wifi och Airplay, vilket gör att du får förlita dig på bluetooth och medföljande sladd. För ungefär 3 000 kronor är det lite snålt. Men ljudmässigt står den sig bra jämfört med högtalare i samma storlek.

Så den är att föredra framför lilla Jambox?
Det beror på storlek, på plånbok och handväska. Big Jambox är dyrare, ungefär en tusenlapp, och inte alls lika bärbar. Men tack vare det överlägsna ljudet vinner den nog i de flesta fall.

I en mening?
Bärbart ljud i klumpig men stilfull förpackning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester