Månggifte är en del av vardagen i Canal + nya serie ”Big Love”. Det bästa valet i höst, säger tv-kritikern Kjell Häglund.
Månggifte är en del av vardagen i Canal + nya serie ”Big Love”. Det bästa valet i höst, säger tv-kritikern Kjell Häglund.

Tv-bloggaren Kjell Häglund tipsar om det bästa i dramaserieträsket

Trenden fortsätter och dramaserierna i svensk tv blir allt fler. Metro tar i dag ett samlat grepp och berättar vad hösttablån har att erbjuda. Till vår hjälp tog vi experten Kjell Häglund, redaktionschef på Residence och tv-kritiker på bloggen weirdscience.se.
– Generellt så är inköpen ovanligt starka i år. Det är få serier som följt med något paket och som redan är nerlagda i USA, säger han när han tillsammans med Metro går igenom nyinköpen.
– Om man bara ska följa en ny serie i höst ska man välja ”Big love”. I början så antar man att serien är vardagsskildrande men det finns nästan ett slags psykologiskt thrillermoment i den som blir starkare efterhand. Även om man inte lyckas med att komma in i serien direkt så är det belönande att följa den.
Vilken kanal som lyckats bäst med sina inköp är svårt att säga menar Kjell Häglund.
 – Ingen av kanalerna väljer fritt från utbudet. Alla är ju bundna av specifika ramavtal med olika amerikanska bolag. Så man måste relatera det till vad varje enskild kanal har för möjlighet att köpa in från respektive network för att kunna svara på en sådan fråga.
Men ingen kanal ser ut att ha misslyckats totalt i sina inköpsprioriteringar.
– Jag kan inte se att någon kanal har gjort samma misstag som förra säsongen när TV4 satsade allt på ”Commander in chief” vilket var otroligt dumt gjort.

•• Ser du någon trend?
– Trenden är att man vågar mer och mer, att det blir allt större skådisar och att man satsar mer i budget. Men framför allt att man vågar mer manus- och regimässigt.

•• Årets bottennapp?
– ”Hotell Babylon” är skräp.  Jag tror många kommer bli besvikna. Den lämnar inga spår efter sig hos tittaren.

•• Saknar du något?
– Jag hoppas att någon kanal köper in ”Psych”. Det är årets bästa nya serie. Den har blivit en riktig överraskningshit i USA.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset