Modellen Stina Sanders slutade att dela perfekta bilder på instagram och gav i stället följarna en ärlig inblick i hennes liv. Ett tilltag som dock inte föll alla i smaken – hon tappade tusentals följare.

Stina Sanders

Istället för glammiga modell- och bikinibilder visade modellen Stina Sanders den riktiga bilden av sitt liv. 

Tidigare har Metro skrivit om 17-åriga Essena ONeill som la ner instagram eftersom hon tyckte att jakten på den perfekta bilden tog över hennes liv. 

► LÄS MER: Modellen var beroende av sociala medier – nu lägger hon ner allt

Modellen och modebloggaren Stina Sanders beslutade sig för att visa sina instagramföljare en ärlig bild av hennes liv under en vecka. Bilderna skiljer sig markant från hennes tidigare mer glammiga flöde av bilder där hon har bikini, är på semester och modellbilder, skriver People. 

Under försöksveckan la hon i stället upp selfies tagna ur osmickrande vinklar utan filter. 

Hon tog bilder på när hon var hos läkaren för en tarmundersökning av hennes IBS, när hon använde hårborttagningskräm i ansiktet och när hon skrev om sin ångest till en bild där hon står utanför dörren till sin psykiatriker. 

– På de flesta av dem har jag inget smink eller så är mitt hår ovårdat, och jag använde inga filter överhuvudtaget, säger hon till People. 

► LÄS MER: "Mulliga" modellen Iskra förklarar krig mot modebranschen

Reaktionerna på hennes ärlighet lät inte vänta på sig. 

– Jag trodde att jag skulle ha samma antal följare som förut, men utan att jag fick några likes. Men det blev tvärtom. Jag hade en ökning av likes, men hade en stor minskning av antalet följare. 

Hon säger att hon tappade över 3000 följare. 

– Kvinnor kommenterade för att de kunde relatera. Till exempel till bilden med hårborttagningskrämen sa en tjej att ”Jag gör samma skönhetsrutin på måndagar jag med”. Folk uppskattade att se att det faktiskt är okej att vara normal, säger Stina Sanders till People. 

Efter att medier rapporterat om det ärliga experimentet har Stina Sandersnumer över 80 000 följare. 

► LÄS MER: Nu är instagram större än Twitter

De-fuzzing Monday! 🌳

Ett foto publicerat av STINA SANDERS (@stinasanders)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset