Polis under utryckning. Arkvibild.
Polis under utryckning. Arkvibild.

En person omkom i samband med en biljakt i Tensta i Stockholm sent på tisdagen. Föraren, som vägrade stanna på polisens tecken, kraschade in i ett träd och dog av sina skador, skriver Aftonbladet.

Vid 20-tiden på tisdagskvällen försökte polisen få stopp på en personbil i Tensta i norra Stockholm. Men föraren vägrade stanna, och en biljakt inleddes, skriver Aftonbladet.

Enligt uppgifter till tidningen ska polisens kontroll av bilen ha handlat om ett misstänkt vapenbrott.

Bil fattade eld

Ett flertal polispatruller och en helikopter ska ha använts för att få stopp på den smitande bilisten.

LÄS MER: Gängledaren sköts till döds under biljakt – två män döms för mordet

Jakten slutade olyckligt med att föraren till bilen kraschade in i ett träd, uppger Aftonbladet. Bilen ska ha fattat eld i samband med kraschen, och föraren, som var ensam i bilen, omkom senare av sina skador.

Polisen är dock förtegen om händelseförloppet.

– Det enda jag kan säga utan att gå in på detaljnivå är att den bil som man var intresserad av är inblandad i en singelolycka. Utredningen kommer att ledas av en polisåklagare, och vi väntar på direktiv av den åklagaren, säger Peter Asp, Stockholmspolisens vakthavande befäl, till Aftonbladet.

LÄS MER: Ung kvinna försökte köra på polis under biljakt – misstänks för mordförsök

Eventuellt tjänstefel utreds

Åklagarmyndigheten har inlett en förundersökning om tjänstefel i samband med kraschen, vilket alltid sker vid den här typen av händelser.

– Att inleda en förundersökning är något som görs regelmässigt i den här typen av ärenden, säger Karl Jigland på Åklagarmyndighetens presstjänst, till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polisen biljakt