De tre personerna i bilen misstänkts nu för brott mot fiskelagen, tjuvfiske.
De tre personerna i bilen misstänkts nu för brott mot fiskelagen, tjuvfiske.

Under natten till söndagen ägde en biljakt i Norrköping rum. Jakten slutade med att polisbilen körde in i en stolpe och personbilen i ett träd. De tre personerna som befann sig i personbilen misstänks nu för tjuvfiske.

Klockan vara halv fyra natten till söndagen när polisens ledningscentral fick ett larm från en patrull. En bil som kört i hög hastighet i området kring södra Norrköping hade vägrat stanna för polisen, och en polisjakt hade brytit ut.

► LÄS MER: Polisjakt slutade med att misstänkt körde sig själv till fängelset

Det hela slutade med att polisbilen körde in i en stolpe och personbilen i ett träd. En av de tre personerna som befann sig i personbilen visade sig vara efterlyst sedan innan. Bilen hade dessutom körförbud. 

– Han var efterlyst för ett brott i Skåne och skulle förhöras angående det. Exakt vilket brott kan jag inte gå in på, säger Tobias Sundström, polisbefäl på ledningscentralen i Östergötland, till Expressen.

De tre personerna misstänkts nu för brott mot fiskelagen, tjuvfiske. Bilens koffert var full med kräftor, trots att de tre personerna inte hade något kräftvatten. De tre personerna hör hemma i Norrköping, och har enligt polisen inte varit särskilt hjälpsamma. Om det var på grund av kräftorna personerna flydde från polisen är ännu oklart. 

Poliserna ska efter jakten vara omskakade och de tre personerna i personbilen fick föras till sjukhus för kontroller efter att de berättat att de haft int på olika ställen på kroppen. Både bilarna kom att bärgas från platsen.

► LÄS MER: Polisjakt slutade i dödligt bombdåd

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott