Körsbärsblomningen i Kungsträdgården i Stockholm är ett säkert vårtecken.
Körsbärsblomningen i Kungsträdgården i Stockholm är ett säkert vårtecken.

Det är den 9 april – och körsbärsträden har börjat blomma. Beviset för att våren är här syns nu på sociala medier.

Att körsbärsträden börjar blomma är ett säkert vårtecken, och nu fylls sociala medier av just sådana bilder.

I Kungsträdgården i Stockholm slog körsbärssträden ut redan under påskhelgen och under hashtaggen #kungsan eller #kungsträdgården på Instagram går det att se flera bilder på de rosa blommorna. Och fler lär det bli när träden slår ut i full prakt de kommande dagarna.

Vädermässigt kom våren till huvudstaden redan i slutet av februari och med undantag för de nordligaste delarna av Sverige är det officiellt vår på de flesta håll i landet. Det fina vädret som flera har upplevt de senaste dagarna kommer att hålla i sig fram till helgen.

– Det fortsätter vara fram till lördag, med drygt 15 grader på flera håll i Götaland och Svealand, säger Lina Broman, meteorolog på Foreca.

Undantaget är Norrland, där det blåser, regnar och snöar. Men redan på lördagen vänder det fina vädret och senare under helgen, samt i början på nästa vecka, kommer ett bakslag för vårvärmen.

– På söndag har högtrycksryggen försvagats. Vi får in ett lågtryck som ser ut att ge regn på flera håll i landet. Både under måndag och tisdag faller temperaturen med fem grader i Götaland och Svealand. Vi får kanske 7–8 grader de dagarna. Det är lite lägre temperaturer med en del regnområden som passerar, säger Lina Broman.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset