Efter nyheten om Usama bin Ladins död yttrar sig politiker och experter världen över. Här är en samling citat som uttalats de senaste timmarna.

Scanpix
Barack Obama

– Rättvisa har skipats, säger USA:s president Barack Obama i sitt tal om Usama bin Ladins död.

Scanpix
George W Bush

"En stor seger för USA och en storslagen prestation", Obamas föregångare George W Bush i ett gratulationstelegram.

Scanpix
Magnus Ranstorp

– Det här är främst en enormt viktig seger för Obamaadministrationen. Hans opinionssiffror skjuter i höjden. Obama har ju fått kritik för att vara för mjuk när det gäller terrorbekämpning. Nu vänder allt, svenske terrorexperten Magnus Ranstorp.

Scanpix
Michael Bloomberg

– New Yorkbor har väntat i tio år på denna nyhet. Det är min förhoppning att det ger ett avslut och en tröst till alla dessa som förlorade sina älskade, New Yorks borgmästare Michael Bloomberg.

Scanpix
Rådet för amerikansk-muslimska relationer

"Som vi konstaterat vid upprepade tillfällen sedan terrordåden den 11 september så har bin Ladin aldrig representerat muslimer eller islam. Vid sidan av att ha dödat tusentals amerikaner så har han och al-Qaida orsakat oräkneliga muslimers död världen över.", rådet för amerikansk-muslimska relationer (CAIR), en människorättsgrupp som företräder muslimer i USA, i ett uttalande enligt CNN.

Försvarshögskolan
Stefan Ring

– Det är samma lättnad och eufori för USA som när Saddam Hussein togs, en oerhört viktig symbolisk händelse, Stefan Ring, militärstrategisk expert vid Försvarshögskolan.

Scanpix
Håkan Juholt

– Vad jag förstår valde han och hans närmaste män att göra motstånd. Nu blev det så här, och det får man acceptera. Men det bästa hade givetvis varit att han ställts inför rätta, Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt.

Scanpix
Palaniappan Chidambaram

"Detta faktum förstärker vår oro att terrorister tillhörande olika organisationer finner en fristad i Pakistan", Indiens inrikesminister Palaniappan Chidambaram oroas över att bin Ladin dödades djupt inne i grannlandet.

Scanpix
Carl Bildt

"En värld utan Usama bin Ladin är en bättre värld. Hans hat var ett hot mot oss alla", utrikesminister Carl Bildt på Twitter.

Scanpix
Ahmed Bani

– Vi är väldigt glada och väntar på nästa steg. Vi vill att amerikanerna gör det samma med Gaddafi, Överste Ahmed Bani, talesman för de libyska rebellerna i Benghazi, hoppas på fler riktade insatser.

Scanpix
Tony Blair

"Mina innerliga tacksamhet går till president Obama och alla de som så briljant genomförde den här insatsen. Den här insatsen visar att rättvisa kommer att skipas mot dem som begår terrordåd mot oskyldiga, oavsett hur lång tid det tar", Storbritanniens förre premiärminister Tony Blair kallar insatsen en "enorm prestation" i kampen mot terrorismen.

Scanpix
Hamid Karzai

– Kriget mot terrorismens ekonomiska källor, dess fristater och dess träningsläger sker inte i Afghanistan. Nu har det bevisats att vi hade rätt, Afghanistans president Hamid Karzai var snabb med att betona att bin Ladin inte befann sig i hans land.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset