Arkivbild.
Arkivbild.

Vänsterpartiet i Göteborg har lagt fram ett förslag om att dubblera antalet dricksvattenfontäner i staden. Carl Bildt kritiserar förslaget och tar till hårda ordalag. "Lenin kunde inte ha formulerat det bättre", skriver han på Twitter.

Med anledning av den senaste tidens värmebölja vill Vänsterpartiet i Göteborg dubblera antalet fontäner i staden. Jonas Sjöstedt välkomnar förslaget och skriver på Twitter att: ”Borgerliga ideologer vill privatisera vårt vatten. Vänsterpartiet vill ha fler vattenfontäner där alla kan släcka törsten i värmen”.

Den forne M-ledaren Carl Bildt tog då till hårda ordalag och antydde att Sjöstedts retorik var av kommunistisk karaktär.

”Mer vattenfontäner till folket! Lenin kunde inte ha formulerat det bättre”, skriver han på Twitter och hänvisar till Jonas Sjöstedts inlägg.

Vänsterpartiet vill ha ytterligare fontäner

Förslaget om fler vattenposter i Göteborg var på tapeten reden i våras. Då fick de rödgröna partierna igenom förslaget att sätta upp 18 stycken dricksvattenfontäner, rapporterar Göteborgs-Posten.

Men nu efter sommarens värme vill de se ännu fler fontäner av samma slag.

– Vi kommer att aktivt jobba för fler vattenposter runt om i staden, inte bara i centrum, det finns massa platser som hade varit lämpliga. Man ska inte behöva betala 30 kronor i en kiosk för att få rent vatten, säger kommunalråd Daniel Bernmar (V), till tidningen.

LÄS MER: Carl Bildt: Vad har du rökt, Donald Trump?

Moderaternas Jonas Ransgård är kritisk till förslaget, eftersom han anser att ekonomin i kommunen är ”hårt ansträngd”.

– Man borde har lärt sig något med tanke på hur kommunens ekonomi ser ut framöver de kommande åren, då måste man prioritera och fokusera på kärnverksamheten, men Vänsterpartiet är fast i spåret att göra nya åtaganden, säger Jonas Ransgård till Göteborgs-Posten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik