Strunta i bilen – Norah vill ha sin älskade hund tillbaka. ”Jag hoppas på är att de har släppt ut honom och att han håller på att vandrar runt någonstans”.

Privat
Privat

Norah Hyllengren, 29, hade parkerat sin röda Saab för att ta något snabbt att äta utanför Willys i Partille på onsdagkvällen. När hon kom ut var bilen borta. Det i sig är ingen katastrof – men i bilen satt hennes älskade hund Moyo. 

– Han låg och vilade i bilen så de tar antagligen bilen utan att förstå att han är i den, säger hon till Metro. 

Nu är hon förtvivlad och orolig för sin hund. Om tjuvarna släppt ut hunden klarar han sig själv och kommer att dyka upp.

– Det jag hoppas på är att de har släppt ut honom och att han håller på att vandrar runt någonstans. Men de kan lika gärna ha honom kvar i bilen.

► LÄS MER: Figo slängde sig framför bussen för att rädda matte

Moyo är en femårig lapphund. Det är en ganska ovanlig ras och Norah har aldrig sett någon med samma teckning i Göteborgsområdet så om du ser en är det med stor sannolikhet Moyo det handlar om.

Bilen var en röd Saab 9000 årsmodell 1995 med takbox och registreringsnummer DBB 452. Bilen finns egentligen inte i tankarna men den kanske kan leda till att Moyo hittas, menar matte Norah.

– I nittionio fall av hundra kommer hunden tillbaka, säger polisen, så jag hoppas. 

Moyo är en mellanstor lapphund och väger ungefär 25 kilo. Han är chipmärkt men hade inget halsband vid försvinnandet. Om du tror att du sett honom eller bilen ring polisen på 114 14.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur