TT

I en intervju berättar världens rikaste man att han häpnas av den svenska skatten samt att han tänker skänka bort nästan alla sina pengar.

Världens rikaste man, Bill Gates, besökte i veckan Sverige och lät sig då intervjuas av Dagens Industri. När han fick höra att Sverige inte har någon arvsskatt blev han förvånad.
– Det är väldigt konstigt. Jag häpnar. Sverige har ingen arvsskatt och USA har. Wow. Men även om USA inte hade en arvsskatt skulle jag fortfarande göra exakt vad jag gör. Min syn är att det varken är en tjänst till samhället eller till dina barn, att de får börja med hundratusentals miljoner dollar. Barnen skulle bli sedda som en dynasti, säger han till Dagens Industri.

I intervjun berättar han att han inte avser att varken ge företaget eller några stora summor pengar till sina barn. I stället kommer han att skänka bort nästan allt.
​– Min hustru och jag har bestämt oss för att det inte är det bästa för våra barn. Det betyder att vi får ge bort det filantropiskt. Som tur är gillar vi det och för varje år anser vi att vi blir lite bättre på det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset