Invigningar, filmpremiärer och kändisfester. I mer än 30 år har Micael Bindefeld fixat fester för ett exklusivt urval av gäster. Nu bjuder han in allmänheten till att titta på några av de spektakulära inbjudningskorten han har skickat genom åren.

Ett inbjudningskort är gjort av konstgräs, medan ett annat består av en badtoffla. Inbjudningen till Runar Sögaards överraskningsfest för Carola när hon fyllde 30 är i metallicblått och har en holografisk effekt på utsidan.

Alla har utformats av festfixaren och tv-profilen Micael Bindefeld – och alla bär de på sin egen historia.

– Badtofflan var en inbjudan till Café Magazines ”Sveriges 69 sexigaste” som vi gjorde varje år i nästan 10 års tid. I dag känns det hopplöst politiskt inkorrekt och utdaterat. Det är intressant att se hur lite man vet om hur framtiden kommer att värdera saker och ting, säger Micael Bindefeld till Metro.

Bindefeld berättar om hur flera av korten uppmanar mottagaren att svara via fax. Och till en fest under tidigt 90-tal var temat ”modem” där flera var utklädda i silvriga rymdutstyrslar.

– Då känner man sig gammal, säger den 57-årige festfixaren.

I dag öppnar utställningen ”Invitationer, Just ask Bindefeld” i Antalis showroom på Birger Jarlsgatan i Stockholm där Bindefeld visar upp 47 av sina inbjudningskort.

Han hoppas att besökarna blir inspirerade till att skicka egna kort.

– De fysiska inbjudningskorten har en viktigare roll i dag än någonsin. En fin och genomtänkt inbjudan på hallmattan får gästerna att känna sig utvalda och värdefulla, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset