En av flera hundar som groomats efter den nya trenden.
En av flera hundar som groomats efter den nya trenden.

I Taiwan går hundägare snäppet längre för att ge sina fyrfota vänner en trendig look – och fler likes och delningar på sociala medier.

Det må se en aning bisarrt ut, men groomingtrenden har på riktigt tagit fart i Taiwan. 

På sociala medier och på Youtube dyker bilder och filmklipp upp på hundar, vars huvuden är både fyrkantiga och runda som bollar, uppger BuzzFeed.

Enligt Rocket News är det största skälet till de geometriska trimmningarna att ägarnas bilder på hundarna ska sticka ut på sociala medier, och få fler att gilla och dela dem.

Och visst drar det till sig en hel del uppmärksamhet.

Frisören Tain Yeh, 42, som driver en djursalong i huvudstaden Taipei, säger hon är medveten om trenden.

Salongen ska däremot inte få så många förfrågningar på den typen av klippningar, då det uppges vara mycket svårt att hålla formen.

– Det har kommit till då människor alltid letar efter mer imponerande frisyrer, och någon kom på idén att forma hundens huvud som en häck, säger hon enligt brittiska Daily Mail.

En fråga man kan ställa sig är hur bra det är för hundarna och vad de egenligen tycker om det. Enligt Yeh har de inga problem med det.

– Det är inte heller passade för alla raser. Hunden behöver ha gott om hår att leka runt med så att du kan forma ansiktet och kroppen, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset