En man berättar att han fick springa efter sitt flak i fem minuter, utan att bli påsläppt.
En man berättar att han fick springa efter sitt flak i fem minuter, utan att bli påsläppt.

Att ta studenten är någonting som många ungdomar ser fram emot. Men nej, studentdagen blir inte lyckad för alla. Metro har varit i kontakt med fem läsare som berättar om hur deras student blivit totalt förstörd.

Man, 24 år.

– Jag hade sett fram emot studentdagen under hela min tid på gymnasiet. Kanske lite för mycket, kan jag tänka i efterhand. Jag var så upphetsad kvällen innan att jag inte kunde sova – så jag började dricka i stället. Det slutade med att jag ändå somnade till slut. Problemet var bara att jag somnade vid 4 på morgonen och inte vaknade förrän 12 på dagen. Jag missade därmed champagnefrukosten, utspringet och flaket…

Kvinna, 27 år.

– Jag hade haft en jättetrevlig dag. Vi åt en god frukost med familjen innan jag åkte till skolan för att ta foton och säga adjö till lärare. Utspringet var också mycket lyckat. Men sen vände det… Vi hade åkt med studentflaket i kanske 20 minuter när en minst sagt förfriskad klasskamrat snubblade in i mig. Det slutade med att jag blev knuffad av flaket. Som tur var körde chauffören långsamt och jag landade bra, så jag fick inga skador. Men humöret var inte på topp resten av dagen.

Kvinna, 24 år.

– Det var inte mitt fel att studentdagen blev ett fiasko. Efter utspringet var det tänkt att vi skulle ha en studentmottagning hemma i trädgården med hela släkten. Jag såg fram emot det mer än att åka flak och att vara med klassen. Det blev dock ingen mottagning, då min mamma råkat skicka ut fel datum till släkten. Vi ringde runt till alla som berättade att de trodde att de skulle komma dagen efter. Så förstördes min student.

LÄS MER: 7 saker du inte får göra på ett studentflak

Man, 30 år.

– Min studentdag innehöll ett ofrivilligt löppass… När hela klassen var på väg upp på flaket kastade jag en ölburk som av misstag träffade chauffören. Han blev förbannad på mig och vägrade låta mig gå på flaket. Jag hoppades naturligtvis på att han skulle ändra sig, men det gjorde han inte. Flaket åkte iväg utan mig och jag sprang efter det i säkert fem minuter innan jag insåg att jag aldrig skulle släppas ombord!

Kvinna, 22 år.

– Jag vaknade upp sjuk på morgonen och insåg när jag låg där med 39 graders feber att jag inte skulle kunna medverka. Jag accepterade det ganska snabbt och tänkte att det är saker som händer. Problemet var bara att mina klasskamrater trodde att jag försovit mig när jag inte dök upp på morgonen, så de åkte hem till mig och släpade med mig i alla fall. Det slutade med att jag kräktes mitt under rektorns tal till alla treor och alla trodde att jag var kalasfull…

LÄS MER: Så här går det till på studentflaken

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset