Liberalernas partiledare Jan Björklund. Arkivbild
Liberalernas partiledare Jan Björklund. Arkivbild

Liberalernas ledning höll ett telefonmöte på lördagen med anledning av den senaste veckans turbulens. Nära 1 000 politiker deltog då partiledaren Jan Björklund framförde vikten av att partiet pratar med en röst.

"Jag vet att många är besvikna på att konflikter och kris har fått dominera bilden av Liberalerna", skriver Björklund i ett internt mejl, enligt Ekot

Vid mötet, som för ovanlighetens skull hölls en lördagskväll, sade Björklund att enighet utåt är viktigt om väljarna ska ta sig till budskapet.

Fredrik Malm, riksdagsledamot, var en av dem som deltog.

– Budskapet på mötet var att det är viktigt att vi nu blickar framåt och att vår förnyelseprocess fortsätter. Det tror jag alla känner i vårt parti att vi inte ska ha några bråk inför öppen ridå, säger han till TT, och tycker heller inte det var konstigt att partiets politiker sammankallades en lördagskväll.

– Det är jätteviktigt att vi har ett möte med bakgrund av det som har varit, så det tycker jag är helt logiskt.

Under mötet sade Björklund också att Birgitta Ohlsson bör finnas kvar i partiledningen och att hon är en tillgång för partiet.

Den senaste veckan har partiet skakats av interna strider där avgångskrav riktats mot riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson, sedan hon gått emot partiledaren i flera frågor. Från andra hållet har krav rests på att partiledningen ställer sina platser till förfogande.

Riksdagsgruppen, EU-parlamentariker och partistyrelsen liksom gruppledare, kommunal- och landstingsråd deltog i mötet.

Christine Olsson/TT
Liberalernas utrikespolitiska talesperson Birgitta Ohlsson, partiledaren Jan Björklund, och försvarspolitiske talespersonen Allan Widman. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset