Liberalerna ledare Jan Björklund presenterar nu en lista på krav. "Om Socialdemokraterna är beredda att göra en rejäl högersväng i politiken så är Liberalerna beredda att möta den", säger han.

Liberalerna kan tänka sig att släppa fram en socialdemokratisk regering. Men de vill inte ingå i en sådan regering men är beredda att samarbete med budgeten.

Liberalernas partiledare Jan Björklund kommer att lämna över en lista på krav till Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven.

– Vi tänker inte nöja oss med att det lovas något diffust som man sedan kan svika, säger han om kraven på listan.

LÄS MER: Lööfs kravlista – detta krävs för att Centern ska släppa fram Löfven

Men han vill inte berätta vilka delar av listan, som bland annat innehåller krav på slopad värnskatt, fri hyressättning i nyproducerade bostäder och att rut-avdragen ska utvecklas, som är förhandlingsbara.

– Jag tänker inte säga exakt vad som är förhandlingsbart och inte. Ska det vara idé att sätta igång en diskussion måste de centrala delarna mötas, säger han.

Enligt Björklund finns det en majoritet bakom beslutet både i Liberalernas partistyrelse och riksdagsgrupp.

Tidigare har Centerledaren Annie Lööf meddelat att hennes parti kan tänka sig att släppa igenom en socialdemokratisk regering – om de går med på ett antal krav som partiet har.

LÄS MER: Talmannens verktygslåda – från sondering till extraval

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik