I närheten av björnen låg ett dussintal tomma ölburkar av finare sort utspridda. OBS. Svartbjörnen på bilden är inte boven i dramat.
I närheten av björnen låg ett dussintal tomma ölburkar av finare sort utspridda. OBS. Svartbjörnen på bilden är inte boven i dramat.

En riktig finsmakare till svartbjörn överraskade nyligen viltvårdade på en camping vid sjön Baker Lake i norra Washington, USA.

På en gräsmatta vid Baker Lake Resort fann viltvårdare nyligen en avsvimmad svartbjörn, som tycktes ha fått i sig lite väl mycket av det goda. Och då rör det sig inte om vare sig honung eller blåbär.

LÄS MER: Inbrottsbjörn åt alla pajer utom en

I närheten av björnen låg nämligen ett dussintal tomma ölburkar av märket Rainer utspridda, uppger amerikanska NBC News.

Snabbt stod det klart att den hällt i sig hela 36 stycken och sedan somnat på campingen. Som om inte det vore nog tycks björnen vara något av en ölkonnässör. Den mindre fina ölen av lågprismärket Busch hade den nämligen smakat på och sedan ratat.

– Han drack Rainier men ville inte dricka Busch-ölen, säger Lisa Broxson, bokhållare på campingen öster om Mount Baker, enligt NBC News.

LÄS MER: Björn föll genom tak – åt upp alla cupcakes och dog

En viltvårdare ska sedan ha försökt jaga iväg björnen som i stället klättrade upp i ett träd och sov ruset av sig i ytterligare fyra timmar. Till sist lämnade den campingområdet, men återvände redan nästa morgon. De tog då hjälp av en fälla bestående av vanliga munkar, honung och två öppna burkar Rainer i försök att fånga in björnen för omplacering.

Det gjorde susen.

– Detta är nytt för mig. Jag känner till att de har kommit in i burkar, men ingenting som det här. Och den hade definitivt en preferens, säger viltvårdaren Bill Heinck.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur