Metro har tagit pulsen på Shane West i långköraren ”Cityakuten”

”Det blir både säsong 13 och 14”, säger Shane West om ”Cityakuten”.

 12:E SÄSONGEN. Evighetsserien ”Cityakuten” fortsätter i TV 3. Just nu pågår den tolfte säsongen, och fler lär det bli.
– Jag har funderat på varför serien funnits så länge. Förutom bra manus och duktiga skådespelare har man riktiga läkare som ser till att allt går korrekt till och att allt är trovärdigt. Det ger fansen en riktig bild, vilket de uppskattar, säger Shane West som spelar doktor Ray Barnett.

Själv har han dock bara medverkat i de senaste två säsongerna. Och det är inte lätt att ta plats i en serie som mer eller mindre blivit en institution.
– Jag är glad att jag avslutat min andra säsong så att jag kan slappna av lite mer. Eftersom serien är så realistisk vill man inte vara den felande länken i maskineriet, säger han när Metro träffar honom i London.
•• Är du blödig?
– Före ”Cityakuten” kunde jag inte titta på läkarserier. Men jag har klarat av att filma scenerna. Det är en mental grej när du vet att det är fejk och att det är ditt jobb. Men ser jag rinnande blod så svimmar jag nästan. Det är ganska ironiskt att jag spelar doktor.
•• Hur länge kommer ”Cityakuten” att fortsätta?
– Jag vet inte. Däremot vet jag att vi ska göra säsong 13 och 14. Men det betyder inte att säsong 14 blir den sista.
•• Vad skulle du vilja göra efter ”Cityakuten”?
– Serien har hjälpt mig att göra den övergång till att spela äldre rollfigurer som jag ville göra. Jag är 28 år nu och tittar efter roller där jag får spela ung vuxen, ibland med barn, gifta par och så vidare. Jag är precis där jag vill vara just nu.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset