Amerikanska "Låt den rätte komma in" utspelar sig i New Mexico. Kodi Smit-McPhee spelar "Oscar"-rollen och Chloe Moretz spelar vampyren Eli.
Amerikanska "Låt den rätte komma in" utspelar sig i New Mexico. Kodi Smit-McPhee spelar "Oscar"-rollen och Chloe Moretz spelar vampyren Eli.
Scanpix

Ett vinterkallt Blackeberg, där boken och den svenska filmen utspelar sig.

Nu blir ”Män som hatar kvinnor” Hollywoodfilm. Samtidigt är ”Låt den rätte komma in” hetare än någonsin i USA.

Det är Hollywood Reporter som uppger att filmbolaget Sony är inne i slutförhandlingar om att köpa de amerikanska filmrättigheterna till Stieg Larssons succétrilogi.    

Filmbolaget för samtidigt diskussioner med manusförfattaren Steven Zaillian, som Oscarbelönades för ”Schinder’s list” och senast gjorde ”American gangster”, om att anpassa ”The Girl with the dragon tattoo”, som den första romanen heter på engelska, till amerikanska förhållanden.

Fast kanske inte lika radikalt som vampyrromanen ”Låt den rätte komma in”. Den amerikanska versionen av John Ajvide Lindqvists kylslagna vinterdrama blir faktiskt hetare än någonsin i USA.
"Felicity"-regissören Matt Reeves har nämligen valt att låta ”Let me in” utspela sig i ökenstaden Albuquerque och på andra platser i varma New Mexico.

Kodi Smit-McPhee, 13 år, spelar Owen, killen som blir vän en tjej som visar sig vara vampyr. Den senare görs av 12-åriga Chloe Moretz.

Veteranen Richard Jenkins, aktuell i Lasse Hallströms ”Dear John”, gör rollen som flickans styvpappa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset